Werkenbijmacaw.nl/Algemeen/Thomas van Bilsen over werken bij Macaw als Lead Data Engineer

Thomas van Bilsen over werken als Lead Data Engineer

“Macaw heeft haar belofte over exclusief werken aan Azure Cloud based projecten echt waargemaakt. Dit was voor mij essentieel om door te kunnen blijven ontwikkelen als Data Professional.”

Thomas van Bilsen

Mijn achtergrond

Geboren en getogen in Zeeland, maar inmiddels woon ik in Amsterdam. Na mijn studie Informatica in Breda ben ik gestart bij een grote IT-dienstverlener. Hier kwam ik voor het eerst in aanraking met de Microsoft BI stack en heb ik deze kennis kunnen inzetten bij verschillende opdrachtgevers. Bij mijn volgende werkgevers ben ik deze kennis gaan uitbreiden en ben ik mij steeds meer gaan ontwikkelen als Business Intelligence Consultant.

Mijn pad naar Macaw

Toen ik afstudeerde was Cloud based werken net in opkomst en werd nog nauwelijks gebruikt door bedrijven. Daardoor heb ik in mijn eerste paar jaren veel kennis opgedaan in on premise technologieën. Met de doorontwikkeling van de Azure Cloud en de toenemende adoptie daarvan in het bedrijfsleven, wilde ik mijn kennis uitbreiden. Helaas was dat niet mogelijk bij mijn toenmalige werkgever. Toen kwam ik in contact met Macaw via een oud collega. Bij Macaw wordt exclusief cloud based gewerkt, dus dit sprak mij erg aan.

Cloud projecten

De belofte van alleen cloud based werken heeft Macaw ook echt waargemaakt. Op dit moment werk ik op een project voor een verzekeraar. Zij werkten tot voor kort alleen on premise en hebben Macaw gevraagd om hen te begeleiden in de migratie naar de cloud.

Binnen dit project ben ik de Lead Data Engineer. Dat houdt in dat ik bij meetings zit waar onder andere de refinements worden besproken, de plannen worden gemaakt en uitgewerkt wordt wat er de komende tijd gebouwd wordt. Daarnaast bouw ik natuurlijk ook zelf aan de oplossing mee en bied ik support aan zowel de rest van het team van Macaw als aan het team van de klant. Binnen dit project maak ik gebruik van de verschillende features van Microsoft Azure, zoals Azure Data Factory, Databricks, Datalake en Azure Keyvault. Het programmeren gebeurt in Python. Dit doen wij op een standaard en generieke manier, zodat we zo veel mogelijk code kunnen hergebruiken.

Mijn ontwikkeling bij Macaw

Het leukste aan mijn baan is dat het een gegeven is dat ik altijd nieuwe dingen aan het leren ben. Macaw heeft al veel projecten voor verschillende klanten gedaan. Dit betekent dat er binnen Macaw al een framework bestaat dat in de basis bij verschillende klanten gebruikt kan worden. Echter dit framework is natuurlijk nooit af. Klanten hebben verschillende wensen, de techniek ontwikkelt zich continu en er zijn telkens nieuwe features om te implementeren.

Hier ben ik trots op

Vorig jaar kwam ik binnen bij Macaw zonder concrete Azure Cloud ervaring. Ter voorbereiding had ik wel al het Microsoft Azure certificaat DP-200 (Implementing an Azure Data solution) behaald. Ik heb de praktijkervaring echter razendsnel opgedaan. Ik ben er compleet ingedoken: gewoon klikken en aan de slag gaan. Deze kennis kon ik ook direct inzetten om mee te bouwen aan het framework van Macaw. Zo blijf ik continu werken aan mijn kennis en expertise van Azure, terwijl ik de klanten van Macaw maximaal bedien.

Wil je mijn nieuwe collega worden?
Bekijk dan deze vacature
Meer weten?

Neem contact met ons op!

Meer weten over werken bij Macaw? We willen graag gastvrij zijn en je ons prachtige kantoor laten zien, maar daar moeten we helaas nu anders mee omgaan. Wij nodigen je daarom uit om virtueel in gesprek te gaan. Stuur een appje of bel naar Fabienne van Tol, 06 – 16821247.