Werkenbijmacaw.nl/Algemeen/Macaw wederom benoemd tot Great Place to Work

Unieke mensgerichte bedrijfscultuur maakt Macaw een Great Place to Work

Macaw was in 2018 een van de eerste organisaties die erkend is als Great Place To Work Certified. Ook dit jaar heeft Macaw uit handen van de Great Place to Work-organisatie het felbegeerde Great Place to Work-certificaat gekregen.

Great Place to Work onderzoekt de mate van vertrouwen, trots en plezier binnen organisaties. Op basis van de resultaten van het medewerkersonderzoek en de analyse van de organisatiecultuur wordt gekeken of er is voldaan aan de criteria voor goed werkgeverschap. 

Waardering

Ronald van Es, CFO van Macaw, licht toe: “Het is geweldig om te zien dat onze cultuur – die gericht is op vertrouwen, samenwerken, welzijn, respect, vitaliteit en ontwikkeling – ook daadwerkelijk door het team zo wordt gewaardeerd. Het onderzoek is namelijk hoofdzakelijk gericht op de beleving van de medewerkers. Het is als het ware een echo van je hele organisatie. Mensen komen bij ons op de eerste plek en dat zie je terug in onze werkgeversvisie. Wij willen een vertrouwelijke omgeving creëren waarin mensen geïnspireerd worden en zich veilig voelen. Onze ambitie is dat medewerkers aan het einde van de dag met meer energie naar huis gaan dan waarmee ze ’s ochtends binnenkwamen.”

88 procent vindt Macaw een leuke plek om te werken

Uit het onderzoek komt naar voren dat medewerkers zich eerlijk behandeld voelen met scores ver boven de negentig procent. 91 procent zegt dat je op collega’s kunt rekenen en 89 procent geeft aan zichzelf te kunnen zijn binnen de organisatie. Maar liefst 88 procent bestempelt Macaw als een leuke plek om te werken en 84 procent vindt dat ze gestimuleerd wordt om een goede werk-privébalans te realiseren. De algehele score van de Trust Index bedraagt 80 procent en dat is ruim 10 procent boven de norm om gecertifieerd te worden. 

Vertrouwen 

Ronald vertelt verder: “In een jaar met nieuwe uitdagingen, veel minder persoonlijk contact en minder informele praatjes en updates aan de koffiemachine, is het geweldig te zien hoe we met elkaar de schouders eronder hebben gezet en hoe groot het vertrouwen is. Elke collega maakt ons bedrijf tot wie we zijn en de inzet, passie, creativiteit, saamhorigheid en hulpvaardigheid van iedereen zijn voor mij een grote inspiratiebron. Ik ben dan ook ontzettend trots op wat we samen hebben bereikt en kijk uit naar wat de toekomst ons gaat brengen.”  

Bekijk hier onze Great Place To Work infographic met resultaten.

Meer weten?

Kom kennismaken!

Meer weten over werken bij Macaw? We willen graag gastvrij zijn en je ons prachtige kantoor laten zien, maar daar moeten we helaas nu anders mee omgaan. Wij nodigen je daarom uit om virtueel in gesprek te gaan. Stuur een appje of bel naar Karin van Oostrom, 06 – 18381432