Werkenbijmacaw.nl/Algemeen/Oscar Zonneveld: oprichter van de Macaw Data Academy

Oscar Zonneveld:
oprichter van de
Data Academy

“Als je het over een challenge hebt dagen we onszelf hier echt optimaal mee uit. Maar we doen het samen!”
Ontdek meer

Oscar Zonneveld: oprichter van de Data Academy

Macaw is in februari een Data Academy gestart. In dit programma zijn 20 nieuwe collega’s verspreid over Nederland, Duitsland en Litouwen, in 6 weken opgeleid tot Data Engineer. Na een uitgebreide onboarding en een kick-off worden 20 enthousiaste deelnemers klaargestoomd om op technisch niveau te komen en om te ontdekken waar hun passie ligt. Aan het eind van de Academy maken ze twee certificaten (AZ-900 en DP203) en zijn ze optimaal getraind, ook op het vlak van softskills. Klaar om Macaw en onze klanten optimaal te ondersteunen!

Wij spraken drie trainees en een van de initiatiefnemers van de Academy. Vandaag vertelt Oscar Zonneveld zjin verhaal. Hij is de oprichter van de Academy en speelt daarmee een grote rol in het succes en de ervaringen van de deelnemers

Het ontstaan van de Macaw Data Academy

“Afgelopen jaren hebben we voor de groei van ons Competence Team Data Platform veelal gezocht naar ervaren Data Engineers en Data Architecten. Buiten het feit dat er in deze categorie weinig beschikbaarheid is, willen we als Macaw ook graag onze eigen Data Engineers opleiden en ze zo kennis laten maken met het vak, met onze Way of Work en onze best practices. Samen met een aantal collega’s in zowel Nederland als Litouwen hebben we de Data Academy opgezet. Mijn rol is hierbij vooral organisatorisch als ondersteunend geweest.”

Wat Oscar hoopt en verwacht voor de deelnemers

“In zes weken zijn de collega’s opgeleid tot Data Engineer (met een aantal mooie certificaten als beloning). We nemen ze daarnaast mee in de wereld van Cloud Infrastructure, DevOps, Security, Data Management en Power BI. Ik hoop dat we deze groep mee kunnen geven dat Data Engineering een vak is waar het naast theoretische kennis ook gaat om inzicht, ervaring en durf. Durf te vragen, durf fouten te maken. Hier leer je alleen maar van. Als we na zes weken een groep enthousiaste, gemotiveerde Data Engineers hebben, die naast de opgedane kennis ook een leuke periode hebben gehad, dan is de Academy voor mij geslaagd.”

Uitdagingen en learnings

“Naast de nieuwe materie wordt ook veel stil gestaan bij ons Smart Data Platform en de daarbij behorende frameworks. Het kunnen toepassen van de materie is uitdagend en er komt veel op de deelnemers af, maar met ondersteuning van de ervarene collega’s moet dit goed komen. We zullen ongetwijfeld feedback krijgen en de kinderziektes moeten aanpakken, maar ik hoop dat we deze Data Academy na de zomer nogmaals gaan herhalen. Zodat we met Macaw, als team, maar ook ieder individu, blijven groeien.”

Impact en teamwork

Voor een aantal specifieke workshops en trainingen hebben we de hulp ingeroepen van een extern opleidingsinstituut. Wat ik mooi vind is dat we ook vanuit het Competence Team een groot aantal sessies invullen. Onze eigen collega’s helpen bij het succesvol maken van de Data Academy, onder andere door als vraagbaak te fungeren tijdens het uitwerken van de cases. Dit maakt echt dat ik ontzettend trots ben op ons gehele team en de mensen die dit mogelijk hebben gemaakt. Dat we dit met elkaar, in deze hectische markt en drukte bij onze klanten kunnen opstarten bij Macaw is echt fantastisch. Als je het over een challenge hebt dagen we onszelf hier echt optimaal mee uit. Maar we doen het samen!”

Werken als Data specialist bij Macaw
01 / 02 02
Vacature
Azure Data Architect
Vacature
Senior Data Engineer
Meer weten?

Kom kennismaken!

Heb je vragen aan me, wil je eens vrijblijvend kennismaken met Macaw. Mail me dan en kom koffie (of thee) drinken of genieten van onze lekkere lunch. Van harte welkom!