Werkenbijmacaw.nl/Algemeen/René van Til over de Data Academy: “Over 6 weken hoop ik een volwaardig Data Engineer te zijn”

René van Til
over de Macaw
Data Academy

“Eigenlijk ben je bezig om van data informatie te maken. Daar krijg ik energie van!”
Ontdek meer

René van Til en de Macaw Data Academy

Macaw is in februari een Data Academy gestart. In dit programma zijn 20 nieuwe collega’s verspreid over Nederland, Duitsland en Litouwen, in 6 weken opgeleid tot Data Engineer. Na een uitgebreide onboarding en een kick-off worden 20 enthousiaste deelnemers klaargestoomd om op technisch niveau te komen en om te ontdekken waar hun passie ligt. Aan het eind van de Academy maken ze twee certificaten (AZ-900 en DP203) en zijn ze optimaal getraind, ook op het vlak van softskills. Klaar om Macaw en onze klanten optimaal te ondersteunen!

Wij spraken drie trainees en een van de initiatiefnemers van de Academy. Ontdek alles in deze interviewserie! Vandaag vertellen we het verhaal van René van Til die na zijn studie informatica bij de Academy aansloot.

Ervaring opdoen: van theorie naar praktijk

“Na mijn studie informatica besefte ik dat ik dat ik de diepgang en ervaring miste om te functioneren als data engineer. Ik ben theoretisch opgeleid maar minder getraind op de praktische uitvoer. Deze ervaring moest ik dus nog op doen. Je ziet veel traineeships voorbij komen, maar ik wilde niet maandenlang op theorie focussen. Ik wilde echt proeven van de toepassing in de praktijk. Toen ik werd benaderd door een van de recruiters van Macaw, kwam het allemaal samen.”

Van data informatie maken

“Tijdens de Data Academy hebben we een aantal fijne sprekers gehad en interessante onderwerpen behandeld. Data Engineering wordt op deze manier steeds concreter! Wat ik zelf het leukste vind om te doen is date modelling. Je duikt dan helemaal in de data, waar deze is opgeslagen, hoe je deze kunt inladen en transformeren. Eigenlijk ben je bezig om van data informatie te maken. Daar krijg ik energie van!”

Informele cultuur en fijne sfeer

“Het gevoel dat ik kreeg toen ik binnenstapte bij Macaw was fijn. Er hing een goede energie en mijn gesprekken waren ook heel relaxed. Mijn gesprekspartners Oscar Zonneveld en Thomas van Bilsen schetsten een heel helder beeld van Macaw: een plek waar vooruitstrevende technologie en tooling wordt gebruikt en ontwikkelt, op het vlak van data. Het stuk innovatie wat hier in het DNA van de mensen zit sprak me enorm aan. En dat dit niet alleen geldt voor de klanten maar ook juist voor de teams intern, maakte voor mij dat ik voor Macaw heb gekozen.


Groepsdynamiek en de leercurve van René

“Na de Academy hoop ik een volwaardige Data Engineer te zijn, die meedraait in projecten en toegevoegde waarde brengt in het data team van Macaw. Met behulp van de seniors intern hoop ik snel te blijven ontwikkelen en zo echt snel mee te kunnen draaien in de klantprojecten en de interne teams. Het is fijn dat we met meerdere mensen zijn gestart, want je kunt ook elkaar helpen. De mensen waar je nu mee begint zijn de vrienden van later. Je creëert een band. Je maakt elke dag hetzelfde mee en komt voor dezelfde problemen te staan. Het voegt heel veel waarde toe.”

René blikt terug op de Data Academy

“De gehele academy is mij goed bevallen. Zeker het gedeelte waarin we hands-on met de Azure omgeving aan de slag gingen. Daar leerden we hoe de verschillende services die aangeboden worden door Macaw werken, en hoe alles met elkaar communiceert. Terugkijkend naar de gehele traineeship ben ik blij dat ik eraan heb deelgenomen. De ervaring die ik opgedaan heb is handig voor mijn projecten waar ik klanten help met hun uitdagingen in de cloud. Ook de connecties die ik gemaakt heb met mijn mede trainees vind ik heel waardevol.”

Werken als Data specialist bij Macaw
01 / 02 02
Vacature
Azure Data Architect
Vacature
Data Management Consultant
Meer weten?

Kom kennismaken!

Heb je vragen aan me, wil je eens vrijblijvend kennismaken met Macaw. Mail me dan en kom koffie (of thee) drinken of genieten van onze lekkere lunch. Van harte welkom!