Werkenbijmacaw.nl/Algemeen/Srinivas over de Macaw Data Academy: “Ik krijg vertrouwen van leren, maar ook van fouten maken”

Srinivas over de Macaw
Data Academy

“Ik krijg vertrouwen door te leren, maar vooral door fouten te maken en uitdagingen aan te gaan”
Ontdek meer

Srinivas en de Macaw Data Academy

Macaw is in februari een Data Academy gestart. In dit programma zijn 20 nieuwe collega’s verspreid over Nederland, Duitsland en Litouwen, in 6 weken opgeleid tot Data Engineer. Na een uitgebreide onboarding en een kick-off worden 20 enthousiaste deelnemers klaargestoomd om op technisch niveau te komen en om te ontdekken waar hun passie ligt. Aan het eind van de Academy maken ze twee certificaten (AZ-900 en DP203) en zijn ze optimaal getraind, ook op het vlak van softskills. Klaar om Macaw en onze klanten optimaal te ondersteunen!

Wij spraken drie trainees en een van de initiatiefnemers van de Data Academy.  Kom alles te weten over de Academy in deze serie interviews! Vandaag vertellen we het verhaal van Srinivas Muralidharan, die deze reis begon na zijn master opleiding.

De samenleving helpen met technologie

Ik kom uit India en heb daar mijn bachelor in informatica gedaan. Na mijn afstuderen heb ik een aantal start-ups ondersteund met ontwikkelingswerk. Ik wilde meer leren over IT & Data, omdat mijn kennis en interesses allemaal beginnen bij data en innovatie. Ik ben altijd benieuwd waarom en hoe innovatie overal ter wereld plaatsvindt. Daarom besloot ik mijn masteropleiding voort te zetten in Nederland. De master heeft me meer geleerd over Data & AI en het is zeer fascinerend om te zien hoe deze technologieën innovatie creëren. Ik ben ervan overtuigd dat we de samenleving kunnen helpen met behulp van deze data- en AI-technologie.”

Diversiteit en de kleur geel

“Toen ik het bedrijf binnenkwam, voelde ik me meteen positief. Verschillende mensen, verschillende culturen en vaardigheden; maar toch verbindt het bedrijf iedereen mooi met elkaar om een gemeenschappelijke doel te bereiken. Het opent veel leermogelijkheden voor nieuwkomers zoals ik en het laat me ‘Challenge accepted’ echt ervaren. Daarnaast houd ik van de kleur geel. Het is gerelateerd aan mijn thuisstad Chennai en mijn favoriete cricketclub.”

Verwachtingen en uitdagingen

“De Microsoft-omgeving is altijd leuk; nauw samenwerken met alle experts en trainees binnen Macaw is iets dat een andere dynamiek met zich meebrengt. Er is altijd een team nodig om kennis mee uit te wisselen. De aanwezigheid van peers, collega’s en de andere deelnemers, om je heen, geeft veel vertrouwen. Het draagt ​​bij aan het bereiken van ons gezamenlijke doel.”


Lessen en doelen van Srinivas

“Mijn grootste leermoment tot nu toe is dat ik een goed plan heb en voorbereid ben. De training is niet alleen kennis, maar ook een voorbereiding op komende uitdagingen. Je hebt de vrijheid om fouten te maken en daarvan te leren. Deze Data Academy zorgt ervoor dat je ‘ready for battle’ bent. De planning is evenwichtig en je kunt je tijd flexibel indelen. Als je iets begrijpt, kun je de techniek induiken en ook anderen helpen. Flexibiliteit staat centraal. Iedereen kent andere vaardigheden, dus kennis uitwisselen is leuk. Ik kijk ernaar uit om meer te leren over Data, Macaw, onze klanten en om een ​​aanwinst te blijven voor de organisatie en onze Microsoft-partner. Ik kijk ernaar uit om verder te gaan.”

Werken als Data specialist bij Macaw
01 / 02 02
Vacature
Azure Data Architect
Vacature
Data Management Consultant
Meer weten?

Kom kennismaken!

Heb je vragen aan me, wil je eens vrijblijvend kennismaken met Macaw. Mail me dan en kom koffie (of thee) drinken of genieten van onze lekkere lunch. Van harte welkom!