Werkenbijmacaw.nl/Algemeen/Techionista Saskia Donata over de Data Academy: “Het is dé kans om door te groeien”

Techionista Saskia Donata over de Data Academy

“De Macaw Data Academy is dé kans om door te groeien”
Ontdek meer

Saskia Donata over de Macaw Data Academy

Macaw is in februari een Data Academy gestart. In dit programma zijn 20 nieuwe collega’s verspreid over Nederland, Duitsland en Litouwen, in 6 weken opgeleid tot Data Engineer. Na een uitgebreide onboarding en een kick-off worden 20 enthousiaste deelnemers klaargestoomd om op technisch niveau te komen en om te ontdekken waar hun passie ligt. Aan het eind van de Academy maken ze twee certificaten (AZ-900 en DP203) en zijn ze optimaal getraind, ook op het vlak van softskills. Klaar om Macaw en onze klanten optimaal te ondersteunen!

Wij spraken drie trainees en een van de initiatiefnemers van de Macaw Data Academy. Ontdek meer in deze interviewserie! Vandaag vertellen we het verhaal van Saskia Donata, die na de Techionista opleiding doorgroeit naar Data Engineer.

Brede interesses en patronen ontdekken

“De opleidingen die ik heb gedaan zijn heel divers. Van de hogere hotelschool naar Marketing & Finance tot aan acupuncturist. In al mijn opleidingen en werkervaring kwam ik achter een terugkerende passie: het ontdekken van patronen. Waarom werkt een aanpak of theorie bij de een wel en bij de ander niet? Toen ik daar verder in zocht,  kwam ik terecht bij de Techionista Academy: een opleiding die je klaarstoomt voor een baan in de tech. Daar heb ik ontzettend veel geleerd en hele leuke meiden ontmoet. Samen duik je echt verder in het vak, maar ik zocht nog een bedrijf die bij mij als persoon past. Zo ben ik bij Macaw gekomen!”

Totaalpakket voor Saskia

“Ik vind het fijn en belangrijk om samen in een team te werken en samen ook dingen te bereiken. Ik vind dit bij Macaw. De waardes en passies die ze uitdragen naar buiten en de oplossingsgerichtheid die hier zo belangrijk is, vind ik heel fijn. De manier van communiceren, de mensen die hier werken en de vitaliteit van de medewerkers die zoveel aandacht krijgt, zijn de redenen dat Macaw bij mij past. Mijn contact met de Fabienne (recruiter) was heel fijn. Zij kwam spreken bij Techionista en dat sprak me enorm aan. Dat is ook wel te merken want ik ben gestart met de Data Academy!

Bevlogen en hands-on aan de slag

“Van tevoren had ik geen heldere verwachtingen, ik had er gewoon zin in. Het is een pittige traineeship maar het sluit gelukkig wel aan op mijn Technionista opleiding. In de Labs blokken gaan we echt de diepte in. Je merkt aan de sprekers en collega’s binnen en buiten Macaw, dat mensen veel passie hebben voor hun vak. Het gaat daardoor meteen leven! Je leert waarom bepaalde tooling of technologie wel of niet gebruikt wordt in de praktijk, of kijkt samen naar de problemen waar je tegenaan loopt. En dit terwijl je er ook hands-on mee aan de slag gaat. Dat voegt zoveel waarde toe! Er zit zoveel kennis bij Macaw en iedereen is bereid je te helpen. Als er een vraag opkomt tijdens een van de lessen waar we niet uitkomen, dan is er binnen een minuut een andere collega aan de lijn die het antwoord wel weet.”

Verrijkte blik en bevestiging

“In zes weken heb ik ontzettend veel kennis opgedaan en is het fijn dat ik mijn interessegebieden heb kunnen ontdekken. Tot nu toe wordt steeds meer bevestigd dat dit mijn ding is en dat voelt goed. Soms kom ik ergens niet uit en ben ik tot middernacht bezig. Als ik dan vroeg in de ochtend achter mijn laptop kruip met de oplossing, krijg ik enorm veel energie. Als je jezelf snel wil ontwikkelen en omscholen dat is dit echt een fijn traject! Ik vond het traineeship een intense en leerzame ervaring die goed voortborduurde op de Technionista Data & AI track. Ik weet nu nog beter waar mijn hiaten liggen en ben nu alweer druk bezig met bijspijkeren. Ik kijk nu erg uit naar de eerste werkopdrachten.

Werken als Data specialist bij Macaw
01 / 02 02
Vacature
Azure Data Architect
Vacature
Data Management Consultant
Meer weten?

Kom kennismaken!

Heb je vragen aan me, wil je eens vrijblijvend kennismaken met Macaw. Mail me dan en kom koffie (of thee) drinken of genieten van onze lekkere lunch. Van harte welkom!