Werkenbijmacaw.nl/Challenges/Werken als Consultant

Werken als Consultant

Sten Verveen - Consultant
Ontdek meer

De challenge van Sten

“Ik ben een vreemde eend in de bijt, omdat ik geen IT achtergrond heb, maar een Bachelor economie en Master ondernemerschap en strategische economie aan Erasmus heb afgerond. Wel heb ik altijd al affiniteit gehad met ondernemerschap, IT en marketing. Ik wilde geen Developer worden, maar vond het raakvlak tussen IT en business wél interessant.

Data wordt steeds belangrijker

Vroeger was een mooie website genoeg, maar nu heb je meer nodig dan dat. Data en de :customer journey” worden steeds belangrijker. Hoe kan IT worden ingezet om de business (nog) succesvoller te maken? Het gaat steeds meer om personaliseren, reageren en voorspellen van (potentiële) klantbewegingen.

Meer met lijstjes

Ik had geen beeld bij Macaw, want ik kende de IT wereld helemaal niet. Dat was wel wennen. Ik ben meer “lang leve de chaos” en elke kans die voorbij komt pak ik met beide handen aan. Maar binnen de IT is structuur toch wel een vereiste en moet ik me aanpassen. Daarbij heb je in mijn functie met veel verschillende type mensen te maken. Ik moet dus rekening houden bij wie ik aan tafel zit.

Klant, sparren en IT

Dynamiek en veelzijdigheid vind ik het leukst aan mijn werk bij Macaw. Opereren tussen de business, ons ontwikkelteam en daartussen de beste match vinden. Bij Macaw krijg je veel ruimte en verantwoordelijkheid. Als je een kans ziet, mag je die ook nemen. Ook de samenwerking met verschillende expertise gebieden vind ik interessant. Samenwerken met Front- en Back-end Developers, Project Managers, Data Experts… eigenlijk de hele organisatie. Dat is het voordeel van mijn werk. Je werkt samen aan een volledige oplossing voor de klant. De Macaw- mentaliteit is de beste zijn of de beste willen zijn. Een goede mix aan ambitieuze professionals op alle gebieden. Dat maakt het leuk.

“Zonder IT achtergrond werken binnen de IT. ” – Sten Verveen, Consultant

Een typische week?

Die start met een stand-up meeting met Heineken (skype). Tijdens de lunch een kennissessie over applicatie insights en aan het einde van de dag naar een klant voor een campagne. In de auto terug heb ik telefonische kick-off over een intern project voor Kaggle. Samen met een aantal collega’s vinden we leuk om aan dit soort dingen mee te doen. Doel is, in dit geval,  om de huizenprijzen te voorspellen in Rusland. Met mijn econometrie achtergrond kan ik kennis delen en het is leuk om weer eens iets heel anders te doen. Woensdag samen met een klant naar hun reclamebureau in Londen vliegen om te sparren over een campagne, op donderdag weer vroeg de wekker want ik ga naar VWPFS in Amersfoort om te praten over nieuwe functionaliteiten. Vrijdag ben ik samen met collega’s naar een Hackathon bij Heineken geweest en die hebben we gewonnen!

Dutch Interactive Award gewonnen

Ik ben trots op mijn persoonlijke ontwikkeling van de afgelopen 3 jaren. Binnen Macaw is de sky the limit, als je maar je uiterste best doet en de kernwaardes van Macaw volgt! Ik heb zelfs een award gewonnen als ‘Best Talent’ van de Dutch Interactive Awards (DIA). Ooit wil ik mijn eigen advies bureau hebben op het gebied van strategie, business, marketing en IT. Eerst wil ik mijzelf nog verder ontwikkelen en mooie projecten doen voor Macaw.”

Werken als Consultant bij Macaw
01 / 03
Vacature
Technical Consultant Power Platform
Vacature
Security Consultant
Vacature
DevOps Consultant
Meer weten?

Kom kennismaken!

Heb je vragen aan me, wil je eens vrijblijvend kennismaken met Macaw. Mail me dan en kom koffie (of thee) drinken of genieten van onze lekkere lunch. Van harte welkom!

Challenge Sten Verveen, Consultant