Werkenbijmacaw.nl/Challenges/Werken als Power Platform Developer

Werken als Power Platform Developer

Joost Veldhuis - Power Platform Developer
Ontdek meer

De challenge van Joost

Joost (31 jaar uit Broek op Langedijk) werkt sinds ruim 4 jaar bij Macaw en richt zich sinds kort als Developer op het Microsoft Power Platform.

Wat Joost doet als Power Platform Developer

Microsoft zet net als Macaw vol in op het Microsoft Power Platform. Het Power Platform stelt medewerkers in staat om zelf hun business applicaties te ontwerpen. Daar is dus in principe geen developer bij nodig.

Integratie van Power Platform met andere systemen

Waar ik me veel mee bezig houdt is juist de integratie van het Power Platform met andere systemen, zoals Salesforce of SAP. Het Power Platform is niet systeemafhankelijk en kan dus geïntegreerd worden met veel verschillende systemen.

Data modelleren met CDS

Ik gebruik CDS om data te modelleren, zodat er een goed overzicht ontstaat tussen de verschillende databronnen en het eenvoudig is om data te wijzigen of toe te voegen. Zo hebben we voor een klant 17 databases op verschillende plekken in de wereld teruggebracht naar 1 Common Data Service.

We hebben alle data geïntegreerd en geconsolideerd. Dat doen we allemaal met het Power Platform en daarbovenop kun je dan eenvoudig PowerApps maken. Ook help ik als organisaties complexere apps willen maken met het Power Platform.

“Alle ontwikkelingen bijhouden, want het gaat enorm snel, terwijl je ook werkt aan grote projecten, is mijn grootste uitdaging” Joost Veldhuis, Developer bij Macaw

Complexere zaken in Power Platform

Soms hebben developers aversie tegen het Power Platform, omdat het eenvoudig is gemaakt. Maar dat is precies wat mij er in aantrekt. Dat ik niet alleen bezig met het kloppen van code, maar ook met de logica erachter. Ik krijg ook directe feedback van de mensen, die het gebruiken. Ik combineer dus mijn passie voor ontwikkelen met klantcontact. En ik help klanten juist met de complexere zaken.

Power Platform op hoogste niveau

Macaw is de enige in Nederland die het op dit hoge niveau doet. We hebben de meeste kennis en lopen voorop en ik vind het super om met zo’n groep goede en gepassioneerde collega’s te werken, van sales tot developers.

Bij Macaw heb je hele leuke collega’s. Er zijn korte lijntjes tussen alle lagen in de organisatie en tussen de verschillende solution centers. Daardoor kan je veel leren van collega’s buiten je eigen expertise. Samenwerken aan technisch uitdagende opdrachten, daar haal ik mijn drive uit. Je krijgt de mogelijkheid om jezelf te ontwikkelen, cursussen en events bij te wonen, te leren van collega’s, maar ook het vitaliteitsprogramma te volgen. “Met meer energie naar huis gaan”, het motto van onze CFO, dat spreekt me enorm aan.

Power Platform bij Macaw

Meer weten?

Wil je meer weten over hoe het is om te werken bij Macaw? Of gewoon een keer van gedachten wisselen? Neem dan gerust contact met me op. De koffie en de lunch staan klaar.

Werken met het Power Platform bij Macaw
01 / 02 02
Vacature
Power Platform Consultant
Vacature
Technical Consultant Power Platform
Meer weten?

Kom kennismaken!

Heb je vragen aan me, wil je eens vrijblijvend kennismaken met Macaw. Mail me dan en kom koffie (of thee) drinken of genieten van onze lekkere lunch. Van harte welkom!

Challenge Joost Veldhuis CRM Developer