Werkenbijmacaw.nl/Challenges/Werken als Developer

Werken als Developer bij Macaw

Saskia de Gilder - Developer
Ontdek meer

De challenge van Saskia

Riskante stap

“Ik heb geen klassieke informatica-achtergrond en het was best een riskante stap voor Macaw om mij aan te nemen. Gedurende mijn bachelor biologie en mijn master toxicology & environmental health was ik echter wel in aanraking gekomen met programmeren als middel voor het opstellen van statistische modellen. Dat puzzelen vond ik toen al supertof. Via een bekende kwam ik in aanraking met Macaw. Of ik interesse zou hebben in een IT-traineeship? Ik stemde in met een oriënterend gesprek en het verhaal klonk erg goed: ik zou volledig opgeleid worden in de Microsoft stack, zodat ik daarna aan de slag kon als Developer.

Er was een goede klik tussen mij en Macaw. Voor ik het wist had ik een basis in C#, Azure en andere componenten uit het .NET-ecosysteem. Het traineeship bestond uit 3 maanden training, vervolgens 1,5 maand meedraaien op een project en daarna weer een paar maanden training. Na de laatste trainingsperiode wist Macaw mij bij een klant te plaatsen. Ik zou een paar maanden ervaring opdoen, maar het beviel zo goed dat ik hier nog steeds zit.

Full Stack

Inmiddels zit ik bij DMI in Wageningen. Daar draag ik bij aan het bouwen van een applicatie voor gladheidsbestrijders. Dankzij de interface kunnen coördinatoren realtime zien waar strooiwagens rijden en met welke doseringen er gestrooid wordt. Ook biedt de app historisch inzicht en de mogelijkheid om te plannen hoe en waar de wagens in de toekomst moeten gaan rijden. Ik zie deze opdracht écht als een investering in mijn eigen toekomst. Ik mag hier full stack te werken met AureliaJS (in typescript), APIs (op dotnet core) en databases. Ook heb ik hier grote stappen gemaakt om een complexe klantwens te vertalen naar code.

“Zonder Informatica opleiding nieuwe technieken snel eigen maken.” – Saskia de Gilder, Developer

Blockchain

Bij Macaw wordt er altijd naar je geluisterd en is er veel mogelijk. Als je het maar meldt. Dat wil niet zeggen dat al je wensen meteen gerealiseerd worden. Er wordt wel zeker rekening mee gehouden. In mijn vrije tijd ben ik ook veel met innovatie bezig. Om te leren over de fundamentals en de toepassingen van blockchains, lees ik blogs. Ik verdiep me in het programmeren voor de Ethereum blockchain. Blockchains hebben de potentie hebben om de IT wereld op zijn kop te zetten, daar geloof ik in. Deze kennis hoop ik bij Macaw te kunnen gaan toepassen.

Synergie tussen mij en Macaw

Het beeld dat ik had van Macaw klopt nog steeds, tijdens het sollicitatiegesprek is een heel eerlijk beeld geschetst. Bij de introductie stonden de kernwaarden centraal en nu kan ik zeggen dat die daadwerkelijk worden gestimuleerd op de werkvloer. Nog steeds heb ik het erg naar mijn zin. Ik voel mij gewaardeerd en er wordt echt een synergie gezocht tussen wat voor mij én voor Macaw goed is.

Supertrots

Ik ben er supertrots op dat ik me zonder informatica-opleiding al zo snel heb ontwikkeld. Ik ben nu al als medior inzetbaar en lever sinds het einde van mijn traineeship een bijdrage aan het bedrijfsresultaat. Ik merk dat ik nu sneller andere technieken oppak. Juist de diversiteit aan werkzaamheden en de samenwerking vind ik prettig. Er zijn geen hiërarchische belemmeringen. Ik zoek mijn collega’s gewoon op of het nu een Manager is of een Directeur, dat maakt niet uit. We doen het samen en willen het beste voor de klant. Dat zie je echt terug in de bedrijfsvoering.”

Werken als Developer bij Macaw
01 / 02
Vacature
Sitecore Developer
Vacature
.Net Developer
Meer weten?

Kom kennismaken!

Heb je vragen aan me, wil je eens vrijblijvend kennismaken met Macaw. Mail me dan en kom koffie (of thee) drinken of genieten van onze lekkere lunch. Van harte welkom!

Developer