Werkenbijmacaw.nl/Challenges/Werken als Power Platform Consultant

Rebekka werkt als Power Platform Consultant

Rebekka (uit Alem bij Den Bosch en MVP) werkt sinds 2019 als Technical Consultant Power Platform bij Macaw. Waarom heeft ze die keuze gemaakt? Lees snel meer!

Rebekka Aalbers

Wat Rebekka doet als Power Platform Consultant

Mijn dagen zijn heel verschillend. Ik werk aan meerdere opdrachten tegelijk voor verschillende klanten en doe dat zowel op kantoor, bij de klant of vanuit huis.

PowerApps op het Power Platform

Ik help bijvoorbeeld, samen met ons team van Consultants, onze opdrachtgevers met het ontwikkelen van PowerApps op het Microsoft Power Platform. We leren hen vooral om dit zelf te doen, of het nu gaat om een app voor een brochure, webshop of een intern boekingssysteem. Dat is geheel afhankelijk van wat er gedigitaliseerd moet worden.

App in a Day workshops

Naast advies op maat en ontwikkeling bij onze klanten, zoals bijvoorbeeld Heineken, Univé en Eneco, geef ik diverse “App in a Day” workshops in Nederland en Duitsland. Daarbij leren we deelnemers van verschillende organisaties hoe ze met het Power Platform eenvoudig zelf hun eerste apps kunnen bouwen. Die workshops geven we ook in een uitgebreidere vorm binnen bedrijven: “App in a Week”. Tijdens deze week begeleiden we klanten om een app te ontwikkelen voor een eigen bedrijfsproces.  

Ook spreek ik regelmatig op events, zoals op Dynamics Power! in Brussel en SharePoint Saturday in Lissabon.

Macaw één van de eerste met visie op Power Platform

Hiervoor werkte ik vooral met Office365 en wilde steeds meer met het Power Platform doen. Ik zocht een organisatie met een visie op het Microsoft Power Platform en vacatures met het Power Platform als focus in plaats van dat je Power Platform alleen erbij doet.

Macaw is één van de eerste organisaties die, net als Microsoft, vol op inzet op het Power Platform.  Als je wilt, krijg je bij Macaw super veel kansen. De projecten zijn groot en we werken met een goed team bij super interessante klanten.

Mijn challenge is time management. Er zijn zo veel gave projecten, presentaties en workshops, dat het soms lastig is om keuzes te maken. – Rebekka Aalbers, Power Platform Consultant

Waarom de keuze voor het Power Platform?

Bij toeval ben ik de IT ingerold. Ik werkte op het bedrijfsbureau bij een arbodienst voor grote klanten. Ik heb daar als key-user bijgedragen aan de implementatie van een nieuw pakket. De IT-directeur van dat bedrijf vroeg mij vervolgens of ik voor hem wilde komen werken. En daar heb ik me snel ontwikkeld. Ik doe veel zelf en zoek daarnaast mensen om me heen, die beter zijn, zodat ik van hen kan leren.

Power Platform brengt alles samen

Ik heb dus aan alle kanten gewerkt, als Business User, op de IT-afdeling en aan de partnerkant. En in het Power Platform komt alles samen. Als je alles via de IT-afdeling laat lopen, gaat het over het algemeen trager en creëer je ruimte voor schaduw-IT. Het Power Platform is hier het antwoord op. Hiermee ontstaat de mogelijkheid om zelf je passende apps te maken, maar wel in het zicht van IT. En de Power Platform Online Community is ook enorm leuk en betrokken.

Wil je meer weten over werken bij Macaw als Power Platform Consultant? Stuur me gerust een berichtje.

Power Platform bij Eneco

Ik zoek nog collega's!
Bekijk hier de vacature
Werken bij Macaw?
01 / 02 02
Vacature
Power Platform Consultant
Vacature
Technisch Consultant Power Platform