Werkenbijmacaw.nl/Challenges/Werken als SharePoint Office 365 Consultant

Werken als SharePoint Office 365 Consultant

Jamal Alla - SharePoint Office 365 Consultant
Ontdek meer

De challenge van Jamal

“Na een aantal jaar gedetacheerd te zijn voor een andere organisatie, wilde ik iets anders. Ik was niet actief op zoek maar had mijn LinkedIn profiel bijgewerkt en werd toe vrij snel benaderd door een Recruiter van Macaw. Destijds ben ik ook bij andere partijen op gesprek geweest, maar het groepsgevoel bij Macaw was veel beter. Dat merkte ik aan alles. Het feit dat je samen in projecten werkt vind ik gaaf aan Macaw, in plaats van alleen je eigen werkzaamheden. Zo kun je veel meer van elkaar leren en de klant beter bedienen.

Macaw kende ik helemaal niet

Eigenlijk kende ik Macaw helemaal niet. Het was best een gewaagde stap toen. Ik kwam bij een groot bedrijf vandaan waar alles geregeld was en nam de sprong in het diepe naar een, voor mij nog, onbekende club. Gelukkig kwam ik er toevallig achter dat één van mijn collega’s ook bij Macaw had gewerkt. Die was heel erg positief. Hij vertelde mij dat er daar veel kansen waren, juist omdat het een kleinere speler in de markt is. Dat was nou net waar ik naar op zoek was. Ik wilde meer inspraak en meer samenwerken.

“Het echte probleem achterhalen en vertalen naar een klantvraag, juist als de klant dit nog niet concreet kan benoemen.” – Jamal, werkzaam als SharePoint Office 365 Consultant

Minder werken

Toen mijn zoontje geboren werd, heeft dat mij doen beseffen dat ik misschien minder wil werken. Ook daar staat Macaw voor open. Als jij dat wilt, dan is dat prima. Er wordt aan mij gevraagd hoe het met mij gaat.  En hoe sta ik erin sta. Bij mijn vorige werkgever was het meer: gaat de opdracht goed? Daar bleef het bij. De menselijke kant wordt hier in de gaten gehouden.

De echte vraag

De grootste uitdaging is de klantvraag goed kunnen verstaan, ook al heeft de kant de vraag nog niet helder. Dan is het echt een kunst om goed door te vragen, te luisteren naar de klant maar ook laten zien waar het echte probleem zit. Dat is een moeilijk proces, maar als je dit goed hebt gedaan en alles klopt aan het eind, dan ben ik echt supertrots!”

Werken als Consultant bij Macaw
01 / 02
Vacature
SharePoint Office 365 Consultant
Vacature
Technology Consultant Data & Analytics
Meer weten?

Kom kennismaken!

Heb je vragen aan me, wil je eens vrijblijvend kennismaken met Macaw. Mail me dan en kom koffie (of thee) drinken of genieten van onze lekkere lunch. Van harte welkom!

Challenge Jamal Alla SharePoint Office 365 Consultant bij Macaw