Werkenbijmacaw.nl/Nieuws/Werken als Business Consultant bij Macaw

Rob Eskes en Dirk Zekveld werken bij Macaw

Dirk zelfs voor de tweede keer. Na een uitstap naar een andere werkgever, keerde hij dit jaar weer terug bij Macaw. Waarom werken ze voor Macaw en wat doen ze precies?

Dirk Zekveld en Rob Eskes zijn Business Consultant bij Macaw

Je doet wat bij je past

Rob: Ik begon bij Macaw in de rol als Business Consultant, maar eigenlijk opereer ik tegenwoordig meer als Solution Sales. Dat is waar mijn kracht ligt. Ik breng graag zaken bij elkaar, houd van netwerken en ben sterk in sales- en marketingactiviteiten

Dirk: Dat is wel typisch Macaw ja. Dat je je kunt inzetten op dat gebied waar je kracht ligt en dat je je rol zelf invult. Ik ben technisch inhoudelijk sterk en presenteer ook graag. Naast mijn werk bij klanten nam ik, tijdens de door Macaw georganiseerde Modern Workplace Sessions, dan ook met plezier een sessie voor mijn rekening. Je ziet dat onze Business Consultants of goed technisch onderlegd zijn op een bepaald gebied of veel businesskennis hebben.

Rob: Binnen Macaw staat een stevig fundament en is er wel degelijk structuur, daar bovenop is er veel vrijheid. Je doet wat bij je past. Je werk is output gestuurd en resultaat telt. Hoe je dat bereikt, vul je voor het grootste gedeelte zelf in. De eerste periode voelde die vrijheid wel als zwemmen in het diepe en was ik vooral aan het kijken hoe ik het aan zou pakken. Uiteindelijk biedt het daarna grote voordelen. Je kunt je sterktes inzetten en het zwaartepunt leggen op de zaken waar je energie van krijgt.

Als je een kans ziet, kun je hem snel oppakken

Dirk: Er is inderdaad veel vrijheid om je werk naar eigen inzicht in te vullen. Wat prettig is, is dat als je een kans ziet, je hem snel kunt oppakken. Het zijn korte lijntjes. Dat maakt het trouwens wel belangrijk om zelf focus aan te brengen en te weten waar je kracht ligt. Je moet je tijd goed kunnen managen. Ik ben technisch inhoudelijk sterk, Rob zijn zwaartepunt ligt op marketing en sales en andere Business Consultant collega’s zijn sterk op nieuwe technologie, zoals blockchain of juist op de business kant. 

Rob: Ik organiseer nu bijvoorbeeld in samenwerking met Microsoft App in a Day workshops. Inmiddels hebben zo al meer dan 140 personen kennis gemaakt met het nieuwe Business Power Apps Platform, ook wel bekend als het Microsoft Power PlatformMacaw is als eerste in Nederland gecertificeerde Microsoft-Partner hiervoor en verzorgen de workshops in Nederland en Duitsland. De contacten met Microsoft zijn heel goed. We zitten dicht op het vuur en doen daardoor altijd als één van de eerste hele gave nieuwe dingen.

We bedenken niet alleen, we realiseren ook

Dirk: Als Business Consultants zijn we vaak in het beginstadium bij onze klanten betrokken. Voor alle uitdagingen die zij hebben, is een oplossing en het mooie is dat wij dat niet alleen bedenken, vaak in co-creatie, maar dat we dat ook kunnen realiseren. We hebben bij Macaw niet alleen Consultants, tevens beschikken we over Strategen, Designers, Developers en Data Analisten. En dat op bijna alle gebieden en niveaus en dat maakt Macaw uniek. 

Op zoveel gebieden expertise aanwezig

Rob: Vanuit Macaw Business Solutions ben ik o.a. verantwoordelijk voor Dynamics 365 Customer Engagement (CRM) en het Power Platform inclusief integratie. Dirk werkt vooral op het gebied van Workplace Solutions, denk aan Office365, Sharepoint en ook het Power Platform. Macaw begeleidt organisaties in hun digitale transformatie. We helpen met het verbeteren van de employee en customer experience en het inzetten van nieuwe technologie, zoals AI en blockchain. En dan doe ik Macaw nog tekort. Er is op zoveel gebieden expertise aanwezig en dat allemaal onder 1 dak. Tegelijkertijd bewaken we wel dat projecten en klanten passen bij de ambities en wensen van Macaw en van alle medewerkers, die uiteindelijk toch Macaw maken. We kiezen eerder voor projecten dan voor detacheren. We zijn bezig met strategie van onze klanten en met die van onszelf.

Hoe uitdagender hoe beter

Dirk: Ja, we werken oplossing gedreven en zijn dus niet altijd sales driven. We verkopen niet voor het verkopen. We verkopen op basis van relatie en inhoud bieden we oplossingen bij klanten. En we maken alles waar. We hebben hele uitdagende projecten gedaan bij bijvoorbeeld Eneco, Evides en Smurfit Kappa. Hoe uitdagender hoe beter. Het is niet voor niets Macaw. Challenge Accepted.  

Meer weten?

Kom kennismaken!

Heb je vragen aan ons, wil je eens vrijblijvend kennismaken met Macaw? Mail dan en kom koffie (of thee) drinken of genieten van onze lekkere lunch. Van harte welkom!

Dirk Zekveld en Rob Eskes zijn Business Consultant bij Macaw