Van stage naar baan

Valerie (20, links) en Dawn (22, rechts) kwamen bij stage lopen bij Macaw en zijn daarna gebleven. Waarom Macaw zo’n leuk bedrijf is om je carrière te starten? Deze 2 Macawers leggen het uit.

Hoe was je kennismaking met Macaw?

Dawn: “Via LinkedIn werd ik benaderd voor een stage. Het kennismakingsgesprek was heel relaxed. Ik had me netjes gekleed en was best zenuwachtig, maar dat bleek niet nodig. Het was een erg leuk, open en inhoudelijk gesprek over design.

“Ze namen me heel serieus en waren benieuwd naar mijn mening. Ik had gelijk het gevoel dat ik hier veel zou leren.” – Dawn (22)

Valerie: “Ik werd ook via LinkedIn benaderd. Ik had al een stageplek geregeld, maar ben toch langs gegaan. Ik kwam het kantoor binnen en dacht gelijk wow, want het is echt heel mooi. Ik had een gesprek met Meggy. Zij is ook stagiaire geweest en kon me precies vertellen hoe het was om hier stage te lopen. Het sprak me vooral aan dat Macaw zo groot is en zo veel verschillende diensten aanbiedt.

Waarom ben je bij Macaw gebleven na je stage?

Dawn: “Je groeit hier snel en daagt jezelf steeds uit. Ik kreeg gelijk veel verantwoordelijkheid. Na een half jaar stage bij Macaw heb ik zo veel geleerd in de praktijk en ben ik enorm gegroeid in mijn vakgebied. De mensen zijn heel relaxed. Ik werd niet behandeld als stagiaire, maar was gewoon onderdeel van het team en werkte direct voor klanten van Macaw. En dat is nu nog steeds zo.

Valerie: “Ik startte met het introductieprogramma voor nieuwe MacawersIn twee dagen maakten we uitgebreid kennis met Macaw. CEO William van der Pijl nam ons bijvoorbeeld mee in de visie van Macaw en CFO Ronald van Es in de kernwaarden. Ook ik kreeg heel snel veel verantwoordelijkheid. Ik heb zelfstandig grote projecten gedaan en had veel vrijheid. Ik kon ook zelf kiezen, waar ik meer van wilde weten en leren en in die werkzaamheden duiken. Ik ben heel trots op wat ik hier heb bereikt. 

Wat maakt werken bij Macaw voor starters en junioren zo leuk?

Dawn: “Dat is de professionaliteit van Macaw. Daardoor groei je snelEr is veel kennis en ervaring aanwezig en Macawers delen dat graag. En oiemand nu in jouw team zit of niet, je kunt iedereen aanspreken. In het team waarin ik werk kent iedereen elkaar goed en het samenwerken voelt fijn. We bereiken veel. Je zit toch zo’n 40 uur per week op je werk, dus dan is het fijn als het zo comfortabel voelt.En buiten het uitdagende werk bij mooie klanten, maken we ook veel plezier met elkaar. Vorig jaar ging ik voor het eerst mee op de jaarlijkse buitenlandreis van Macaw. Dat was toen in Vilnius in Litouwen, waar ook een kantoor van ons staat. 

“Het niveau ligt hoog bij Macaw en je bent direct een volwaardig onderdeel van het team. Er is ook veel vrijheid om te doen wat je leuk vindt en daar de verdieping in te zoeken.” – Valerie (20)

Valerie: “Het is nooit saai, omdat er steeds weer nieuwe dingen zijn om aan te pakken. Dat er zo veel aandacht is voor een gezonde werkomgeving en gezondheid in het algemeen vind ik ook bijzonder. Je brengt toch veel tijd door op je werk. 

Waar staat Macaw om bekend?

– Goed salaris met mobiliteitsbijdrage voor een mooie auto (of OV-abonnement)
– Hoog opleidingsbudget
– Snelle groei en veel eigen verantwoordelijkheid en vrijheid, ongeacht je leeftijd
– Eigen People Manager, die je helpt je ambities te bereiken
– Macaw groeit snel, wat veel en snelle doorgroeimogelijkheden biedt
– Ruim 270 fijne en behulpzame collega’s in Nederland, Duitsland en Litouwen
– Supermooi kantoor (van harte welkom om eens te komen bekijken!)
– Verse lunch gemaakt door onze chefkok Hilly en onbeperkt fruit op ons HQ
– Uniek vitaliteitsprogramma
– Leuke uitjes en borrels, waaronder onze jaarlijkse buitenlandreis met alle Macawers

Meer weten?

Kom kennismaken!

Heb je vragen aan ons, wil je eens vrijblijvend kennismaken met Macaw? Mail dan en kom koffie (of thee) drinken of genieten van onze lekkere lunch. Van harte welkom!

Werken bij Macaw Valerie Dawn junior (2)