Werkenbijmacaw.nl/Algemeen/Kennisdelen binnen het Power Platform team van Macaw

Kennisdelen binnen het Power Platform team van Macaw

Sharing is caring

Kennisdeling Power Platform Macaw

Onze kracht zit in de kennis & kunde van onze mensen. Daardoor blijven we innovatief en lopen we voorop in de markt. Macaw heeft een duidelijke visie op het gebied van opleiding en kennis. Daarom zetten we serieus in op kennisdeling en kennisontwikkeling. Daar gaan we zelfs in de moeilijkste tijden mee door, stoppen met ontwikkelen is geen optie. Zo ook binnen het Power Platform team. In deze blog nemen wij je graag mee hoe het Power Platform team intern en extern aan kennisdeling en kennisontwikkeling doet.

Passion for Power Platform

Begin 2020 is Macaw begonnen met de Passion for Power Platform sessies. Tijdens deze (online) sessies van maximaal 30 minuten deelt een collega zijn of haar ervaringen of activiteiten van het Power Platform. Dit kan gaan over alle aspecten van het platform, van canvas apps tot deployment pipelines. Bijvoorbeeld een demonstratie van een canvas-app, die verzoeken en goedkeuringen moet behandelen. Er werd een demo van de app gegeven en daarna een uitgebreide behandeling van de Power Automate flow achter de goedkeuringen. Een ander voorbeeld was de demonstratie van een Data Import Tool. Met deze oplossing kan een gebruiker zelf contacten importeren of bijwerken in CRM2016 op locatie. De sessies worden opgenomen en kunnen daarna door collega’s bekeken worden die helaas niet live aanwezig kunnen zijn.

Kennisdeling Power Platform Macaw

MVP

Bij Macaw zijn wij erg trots op de Microsoft Most Valuable Professionals (MVP) die wij in dienst hebben. Om MVP te worden is niet alleen diepgaande kennis van Microsoft producten nodig, maar ook een stuk leadership binnen de Microsoft-community. Rebekka Aalbers werd in december 2019 MVP Business Applications. Zij heeft nu haar eerste jaar als MVP ‘erop zitten’, waarvan het grootste gedeelte in coronatijd. Haar doel was in eerste instantie om vijf presentaties te geven in vijf verschillende landen. Helaas is dit gebleven bij een presentatie in Schotland, aangezien daarna alle events online hebben plaats gevonden. Maar het plezier in het geven van de presentaties was er niet minder om. Daarnaast is zij in de zomer van vorig jaar door Microsoft gevraagd om als MVP een rol te willen spelen tijdens het jaarlijkse Microsoft Ignite. Bij één sessie was zij als moderator verantwoordelijk voor het beantwoorden van de vragen die gesteld werden. En in een andere sessie leidde zij een rondetafelbijeenkomst als subject matter expert.

Als MVP ben je in ieder geval altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Dit is heel waardevol voor alle collega’s intern bij Macaw om van te leren en ook de dienstverlening die wij hiermeen kunnen geven aan onze opdrachtgevers. Hierdoor heeft Macaw de unieke kans om nieuwe Microsoft features als een van eersten te testen en van feedback te voorzien.

Yammer

Op Yammer staat het iedereen binnen Macaw vrij om suggesties te doen of feedback te geven. Dagelijks wordt Yammer gebruikt om kennis te delen, feedback te vragen of te geven of een succes te belichten. Er is een gezamenlijk community voor het gehele bedrijf, maar ook een specifieke Power Platform community, waar regelmatig nieuwe features worden gedeeld. Zie hieronder voor enkele voorbeelden:

01/04

App in a Day workshops

Macaw is door Microsoft geselecteerd als enige (!) partner in Nederland voor App in a Day. Onze collega’s zijn speciaal opgeleid door Microsoft om deze training te geven. Bovendien is Macaw de afgelopen tijd nauw betrokken geweest bij de ontwikkeling van dit vernieuwde platform. Daarom geven wij regelmatig voor externen in samenwerking met Microsoft App in a Day workshops. Tijdens deze App gaan de deelnemers zelf aan de slag met het Power Platform onder begeleiding van Microsoft en Macaw experts. Wij leren ze hoe ze binnen één dag zelfstandig een bruikbare app kunt samenstellen die zij direct in hun organisatie kunnen toepassen.

Events

Gedurende het jaar bezoeken diverse collega’s externe (online) events om bij te blijven op de ontwikkelingen van hun vakgebied. Maar onze collega’s bezoeken niet alleen de events, ze zijn er ook regelmatig aanwezig als spreker!

Enkele voorbeelden van de events waar aan deelgenomen zijn: Microsoft Ignite, SharePoint Saturday, Microsoft Inspire en Global Power Platform Bootcamp.

Gold partner PowerAddictsNL

Macaw is gold sponsor van de PowerAddictsNL groep. PowerAddictsNL is samenvoeging van de Customer Engagement Professionals Nederland en de Dutch Power App en Flow User Group. Deze gebruikersgroep organiseert community-evenementen om onderwerpen over Microsofts Power Platform te bespreken, waaronder Power Apps, Power Automate, Power Virtual Agents en Dynamics 365.

 

Wil jij ook deel uit maken van onze Power Platform kennis community? Wij zoeken nog collega’s!

Aansluiten bij het Power Platform team?
Bekijk dan onze vacatures
Meer weten?

Kom kennismaken!

Meer weten over werken bij Macaw? We willen graag gastvrij zijn en je ons prachtige kantoor laten zien, maar daar moeten we helaas nu anders mee omgaan. Wij nodigen je daarom uit om virtueel in gesprek te gaan. Stuur een appje of bel naar Kim Landman, 06 – 40676375.