Vitale werkgever

Aan het einde van de dag met meer energie naar huis dan waarmee je ’s ochtends binnenkwam. Dat is wat vitaliteit betekent bij Macaw. Wij helpen je om de beste versie van jezelf te zijn. Op het werk, maar ook daar buiten.
Meer lezen

Leven naast je werk

Eén van de kernwaarden van Macaw is dat we ons inzetten voor excellente prestaties. We willen niet alleen beter zijn dan de rest, maar ook beter zijn dan we gisteren zelf waren. En dat betekent dat we onszelf best wat druk opleggen. Maar wel gebalanceerd, met genoeg tijd tussen drukke periodes om te herstellen.

Als je de beste versie van jezelf wilt zijn, is het belangrijk dat je vitaal bent. Om op het werk de beste prestaties te kunnen leveren. Maar bij Macaw begrijpen we bovendien dat je ook een leven naast het werk hebt. Dat je bij thuiskomst nog energie wil hebben om te koken, om te sporten of om tijd door te brengen met je gezin.

Hoe we daarvoor zorgen? Door vitaliteit te verweven in het dagelijks leven van Macaw. En wel op de volgende 3 manieren:

1. Een gezonde werkplek

Bij het ontwerp van ons nieuwe pand stond vitaliteit centraal. Dat zie je terug op de werkvloer, met een ruimtelijke en huiselijke inrichting, met lichtinval van alle kanten en grote toevoer van verse lucht en tal van planten. In ons bedrijfsrestaurant vind je bovendien een ruim aanbod van gezonde maaltijden. Een frisdrankautomaat hebben we trouwens niet, wel gratis vers fruit en infused water.

2. Werkwijze

Stress is op zichzelf niet zo erg. Maar het moet niet te veel worden of te lang duren en je moet genoeg tijd hebben om te herstellen. Dat betekent dat het op bepaalde momenten, zoals net na de geboorte van een kind, misschien niet het juiste moment is om de kar te trekken van een groot project. Bij Macaw houden we daar rekening mee en zorgen we ervoor dat je na stressvolle periodes tijd hebt om bij te komen. En iedere Macawer heeft zijn eigen People Manager, waarmee je, naast dit soort zaken, ook je eigen ontwikkeling bespreekt. Waar liggen je ambitie en passie? Welke kansen zijn er? Zo blijf je het werk doen wat bij je past en blijf je uitgedaagd. En daar krijg je ook extra energie van.

3. Vitaliteitsprogramma

Iedereen die bij Macaw werkt kan meedoen aan het vitaliteitsprogramma, dat bestaat uit diverse workshops. Daarmee helpen wij je de beste versie van jezelf te worden. Waar je dan aan moet denken? Denk aan kleine dingen, zoals het inzichtelijk maken van kleine stappen die je kunt nemen voor een vitaler leven. Zoals minder koffie en meer water drinken voor meer energie. Of een wandeling maken na de lunch. Of leren je beter te focussen en te ontspannen.

En tijdens gesprekken met je leidinggevende is er altijd aandacht voor je energieniveau. Klinkt dat een beetje zweverig? Dat hebben we vaker gehoord. Toch zijn de resultaten van ons vitaliteitsprogramma behoorlijk concreet. Collega’s die meedoen aan het programma zeggen dat ze zich beter kunnen ontspannen en 86% geeft aan meer energie te hebben op en na het werk.

Deelnemers waarderen het programma bovendien gemiddeld met een 9 en 100 % van de deelnemers raadt het ook een ander aan. Nog niet concreet genoeg? Wat dacht je dan van onze ziekteverzuimcijfers. Die waren al bijzonder laag maar daalden met meer dan 50 % sinds we het vitaliteitsprogramma invoerden naar 1,8%.

Klinkt goed?

Bij Macaw willen we één van de vitaalste werkgevers van Nederland zijn. Klinkt dat als een bedrijf waar jij wilt werken? Bekijk dan:

Onze vacatures