Werkenbijmacaw.nl/Algemeen/Macaw op de Microsoft MVP Summit 2021

Macaw op de Microsoft MVP Summit 2021

Macaw MVP Summit

De jaarlijkse Microsoft MVP Global Summit staat weer voor de deur. Dit jaarlijkse evenement is enkel toegankelijk voor Most Valuable Professionals (MVP) en Regional Directors. Tijdens deze Summit krijg je de mogelijkheid om direct met de Program Managers van Microsoft en de personen achter de producten en diensten van Microsoft te praten. Deze contacten zijn altijd wel mogelijk via de MVP kanalen. Maar een speciale week waarin de focus even verschuift, is toch wel uniek en gebeurt één keer per jaar. Normaal gesproken is dit een trip naar de Microsoft campus in Redmond (Washington, USA), maar helaas is dat in deze tijden geen optie. Voor het tweede jaar op rij wordt de MVP Summit daarom online georganiseerd.

Samen met mijn mede-MVP’s van Macaw, Dave Ruijter en Rebekka Aalbers, neem ik actief deel aan deze unieke kans om mee te denken in de toekomst van en feedback te leveren over de producten en diensten van Microsoft. Tijdens een MVP Summit krijg je middels verschillende sessies een exclusief inkijkje in de ontwikkelingen binnen het portfolio van Microsoft.

Discretie vereist

Als MVP’s worden wij door Microsoft betrokken in de visie en roadmap van Microsoft in onze expertise gebieden. Alle informatie die met ons gedeeld wordt, valt onder een strikte Non-Disclosure Agreement. Het is erg moeilijk om je enthousiasme voor je te houden tijdens deze week en achteraf, aangezien wij niet mogen praten over alles wat met ons gedeeld wordt. Gelukkig zijn het niet alleen de diep inhoudelijke sessies die het zo interessant maken, maar ook de informele contacten die je opbouwt over de hele wereld met mede-MVP’s. Met deze mede-MVP’s kunnen we wel over de nieuwe informatie sparren en van gedachten wisselen.

Uiteindelijk worden deze nieuwe features ook publiekelijk gereleased. Dan is er niets mooier dan in je volle enthousiasme aan je collega’s vertellen wat deze nieuwe functionaliteit inhoudt, hoe het precies werkt en boven al onze klanten daarover te mogen adviseren. Dat maakt het zijn en blijven van een MVP toch speciaal, althans voor mij!

Doordat de MVP community wereldwijd is, zijn de sessies niet altijd op gunstige tijdstippen. Het switchen van je tijdszone hoort hier ook bij, ook al zit je thuis in je eigen home-office. Desondanks is dit het allemaal waard en is het een week die ook heel veel nieuwe energie geeft!

Power BI webinars

Naast de jaarlijkse MVP Summit, heb ik onlangs de unieke kans gehad om samen met een Microsoft Program Manager vanuit het Power BI team een serie Webinars op te nemen. Dat betekende voor mij een leerzame kans om op professionele wijze een Webinar op te nemen. De eerste episode van deze serie, met de titel “Data modeling 101: Increasing the impact of Power BI”, is inmiddels achter de rug. Maar er volgen er meer, want het wordt uiteindelijk een drieluik. Inmiddels zijn we druk bezig om de laatste hand te leggen aan de tweede episode, dus stay tuned!

 


Marc werkt bij Macaw als Data & Analytics consultant. Daarnaast is hij Data Platform MVP, Power BI enthousiast, spreker en gepassioneerd over alles wat data omzet in actie. 

Aansluiten bij Team Macaw?
Bekijk dan onze vacatures
Meer weten?

Kom kennismaken!

Meer weten over werken bij Macaw? We willen graag gastvrij zijn en je ons prachtige kantoor laten zien, maar daar moeten we helaas nu anders mee omgaan. Wij nodigen je daarom uit om virtueel in gesprek te gaan. Stuur een appje of bel naar Fabienne van Tol, 06 – 16821247.